A tésztához
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 csipet só
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek méz
1 ek cukrozatlan kakaópor (holland )
1 db tojás
1 kk sütőpor
A krémhez
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek cukrozatlan kakaópor (holland)
2 ek nutella
8 dkg porcukor
A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük.
Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze teljesen, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és külön-külön meggyúrjuk a tésztát. Szükség esetén lehet még egy keveset lisztezni, de inkább tegyük hűtőbe, ha kissé puhának éreznénk.
A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra, és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. Tetejüket tetszőlegesen ki is díszíthetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad!
A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük, majd összeragasztjuk a korongokat.
Kb. 55 db lesz belőle, attól függően, hogy milyen vastagra nyújtjuk, és mekkorára szaggatjuk. Másnap még finomabb, ahogy a krém és a keksz összeérik.
A lisztet keverhetjük 3/4 rész finomlisztből és 1/4 rész réteslisztből.
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A banánt villával szétnyomkodjuk, elkeverjük a nedves hozzávalókkal, és a gyümölcsöt is beleforgatjuk a végén. Utána a száraz és nedves hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kakaóport is. Mikor már krémes állagú, belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjébe egy csipetnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis lábasban vizet teszünk a tűzre. A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna nélkül gőz fölött kevergetjük, amíg csak a jó fele marad. Akkor beletesszük a szódabikarbón...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. A kezeletlen narancs héját, mielőtt félbevágod, reszeld le óvatosan, és keverd a száraz összetevőkh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz