menu

Családireceptkönyv.hu

Citromfűszörp


Írta:

Elk. idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 l víz
2 óriási marék citromfűlevél
2 citrom
3 dkg citromsav
1,80 kg fruktóz (vagy 2 kg cukor)

Elkészítés:


2 l vízbe beáztattam a megmosott citromfűleveleket, beletettem a citromkarikákat, és ázni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforraltam, majd 15 percig forraltam. Ezután leszűrtem a szörpöt, beletöltöttem a kimosott üvegekbe, majd meleg takarók közé, szárazdunsztba raktam kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A citromfű rendkívül sokoldalú gyógynövény. Idegerősítő és szívnyugtató, virusölő, emésztést elősegítő, étvágyjavító, izzasztó, lázcsillapító és görcsoldó hatással rendelkezik. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés és hányinger esetén is alkalmazható. Illóolaját külsőleg reumás panaszokra is használják.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bodzás eper lekvár
Bodzás eper lekvár

Előkészítjük az üvegeket: forró vízzel átmossuk őket és hagyjuk megszáradni. Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk, ha szükséges feldaraboljuk és aprítógépben felaprítjuk (nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Chilipehely
Chilipehely

Késes robotgépbe teszem a száruktól megszabadított chiliket és pulzálva nyomva a gép indítógombját tetszés szerinti finomságúra őrlöm. Jól záródó üvegben, sötét helyen tárolom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres narancslekvár 1!
Fűszeres narancslekvár 1!

A narancsokat alaposan mosd meg és szedd le a héjukat. Éles késsel filézd ki a gerezdeket a fehér hártyából, így nem lesz keserű a lekvár. Érdemes a lábas felett dolgozni, hogy a n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lilahagymalekvár
Lilahagymalekvár

A hagymát az áfonyával/ mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd félórát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk