menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai fahéjas csiga avagy cinnabon


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 250 ml langyos tej
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kocka cukor
- 385 g teljes kiőrlésű liszt
- 165 g finomliszt
- 1 csomag zero vanillin cukor
- 25 g 1:4 édesítő
- 2 tojás
- 100 g olvasztott vaj

A töltelék hozzávalói:
- 60 g 1:4 édesítő
- 60 g olvasztott vaj
- 4 teáskanál fahéj

A máz hozzávalói:
- 2 kanál mascarpone
- 1 kanál 1:4 édesítő porrá őrülve
- 3 kanál tej
- 50 g cukormentes fehércsokoládé

Elkészítés:


◾️A tejet meglangyosítjuk a cukorral és beleszórjuk az élesztőt. Elkeverjük benne és hagyjuk felfutni.
◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliás cukrot, a tojást és az élesztőt.
◾️Dagasztani kezdjük, majd amikor már kicsit összeállt a tészta, belecsurgatjuk a vajat is.
◾️Kidagasztjuk és letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
◾️Közben a töltelékhez az édesítőt a fahéjjal összekeverjük.
◾️A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk majd megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a fahéjjal.
◾️Feltekerjük és egy cérna segítségével ujjnyi szeletekre vágjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire tesszük és kb. 40 percet kelesztjük még.
◾️A sütőt 175°-ra előmelegítjük és 20-25 perc alatt megsütjük a csigákat.
◾️Eközben a máz hozzávalóit kikeverjük és még forrón, a tepsiben megkenjük vele a sütiket.

Amerikai fahéjas csiga avagy cinnabon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Pehelykönnyű krumplis pogácsa
Pehelykönnyű krumplis pogácsa

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elmo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
foszlos lekváros kifli
foszlos lekváros kifli

A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra
Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, tejben, barnacukorral. 5-6 perc elteltével beleszórjuk a fele lisztet, a tojást, a vaníliakivonatot, a sót és a vajat, majd dagasztani ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Kakaós és túrós kalács
Kakaós és túrós kalács

Elkészítése: A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk