- kb. 300 g bab (lehet konzerv is)
- 1 fej hagyma
- olaj
- só
- bors
- babérlevél
- ecet
A sűrítéshez:
- 5 kanál liszt
- 3 kanál olaj
- pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál tejföl
◾️A babot (kivéve, ha konzerv) beáztatjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára is akár.
◾️A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, amennyi főzeléket szeretnénk.
◾️Mehet bele a só és a bors és 40-60 perc alatt puhára főzzük. A végén az ecettel ízesítjük.
◾️A zúzott fokhagymát az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a lisztet és szintén megpirítjuk.
◾️Kevés vízzel kikeverjük és jöhet bele a tejföl és a pirospaprika is.
◾️Ha megpuhult a bab, hozzáadjuk a tejfölös rántást és besűrítjük.
◾️Picit forraljuk és el is készült.
Feltétként kínálhatunk mellé fasírtot, pörköltet vagy ami nálunk a kedvenc, apróra kockára vágott füstölt szalonnát és kolbászt lepirítva.
Az előző este beáztatott, kiválogatott babról leöntjük a bő vizet és hideg vízben feltesszük főni. Csak akkor sózzuk meg ha puhuló félben van. A zsírból a liszttel világos barna rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpároljuk, majd tepsibe tesszük és villával összenyomkodjuk. Fűszerezett joghurttal összekeverjük, végül sajtot szórunk rá és 200fokon 20percig sütjük. Ha nem akaru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, zöldpaprikát ,fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük az olajban. Beletesszük a chili paprikát és a köményt, felöntjük vízzel. Beletesszük a leszűrt babkonzerveket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, a lisztből, és olajból vékony rántást készítek, delikáttal fűszerezem, majd felöntöm a felforralt tejjel, és az üveges borsó levével. Ha felforrt beleteszem a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű