Tészta:
- 252 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 108 g fehér liszt
- 240 g margarin
- 30 g 1:4 édesítőszer
- 2 tojássárgája
- 1 kávéskanál sütőpor
- vaníliapaszta
- 1 csipet só
Krém:
- 250 g margarin
- 250g mascarpone
- 1 citrom leve
- 50 g 1:4 édesítő
Máz:
- 2 tábla cukormentes fehércsokoládé
- 4 kanál olaj
- pár csepp sárga ételfesték
◾️A liszteket a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport, az édesítőt, a sót és a vaníliát.
◾️1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
◾️A vajat, a mascarponéval, az édesítővel és a citrom levével kikeverjük, habzsákba töltjük és megtöltjük a sütiket vele.
◾️A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az ételfestéket és megmártjuk benne a sütik egyik felét.
◾️Ízlés szerint díszítjük.
A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A t...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesAz 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjü�rjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSe separa albusul de galbenus si se bate spuma bine (sa stea bat) zaharul se pune pe foc cu apa si lasa la fiert (foc mic) pina se dizolva si se face sirop.Peste albusul spuma se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 220 fokra. Negyedeld fel és magozd ki az almákat. Nem szükséges meghámozni őket. A negyedeket vágd vékony, fél centiméteres szeletekre (6-8 szelet lesz egy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű