menu

Családireceptkönyv.hu

Diós és mákos bejgli falatok


Írta:

Elk. idő: 60 perc + pihen
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói:
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 185 g vaj vagy margarin
- 125 g 1:4 édesítő
- 15 g élesztő
- pici só
- 1 tojássárgája
- 50 g habtejszín
- 100 ml víz

A diós töltelék hozzávalói:
- 200 g darált dió
- 31 g 1:4 édesítő
- 40 g cukormentes, teljes kiőrlésű darált keksz
- 125 g forró víz

A mákos töltelék hozzávalói:
- 200 g darált mák
- 31 g 1:4 édesítő
- 40 g cukormentes, teljes kiőrlésű darált keksz
- 125 g forró víz
- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


◾️A liszteket átszitáljuk és a vajjal összemorzsoljuk.
◾️Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk a tésztát (az élesztőt is csak simán beletesszük, nem szükséges futtatni).
◾️Kb. 1 órára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
◾️Eközben elkészítjük a tölteléket.
▪️A diót a keksszel összekeverjük.
▪️A vizet felforraljuk és az édesítőre öntjük majd feloldjuk benne.
▪️Ráöntjük a dióra, kikeverjük és félretesszük.
▪️A mákot a keksszel és a citromhéjjal kikeverjük.
▪️A vizet felforraljuk és az édesítőszerre öntjük.
▪️Megvárjuk míg feloldódik és a mákhoz adjuk.
▪️Kikeverjük és félretesszük.
◾️A tésztát a hűtőből kivéve kinyújtjuk.
◾️A diós vagy mákos töltelékből egy kb. 1,5 cm rudat formálunk és a tészta szélétől 2 cm-re rárakjuk.
◾️Óvatosan rátekerjük a tésztát és ahol összeér elvágjuk majd alaposan összenyomkodjuk.
◾️Az így elkészült rudat tepsire rakjuk.
◾️A többi töltelékkel is ugyanígy járunk el (nekem 2 rúd mákos és 2 rúd diós lett).
◾️Először tojássárgájával kenjük le őket majd hűtőben 30 percet pihentetjük.
◾️Ezután fehérjével is lekenjük őket és újabb 30 percre hűtőbe tesszük.
◾️Közben a sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️Ha letelt az idő a rudakat 2-2,5 cm-es darabokra vágjuk.
◾️Egymástól picit távolabb tesszük őket és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Diós és mákos bejgli falatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar vajas-burgonyás Pogácsa
vajas-burgonyás Pogácsa

Szia! Igen. 60 dkg sima liszt, fél dl langyos tejbe két kockacukorral felfuttatott egy kocka élesztő, 20 dkg vaj /NEM MARGARIN/, 5 dkg házi zsír, 40 dkg sárga főtt burgonya jól átt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kakaós kalács
Kakaós kalács

A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár erc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat és a tejfölt tegyük a tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott é...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fonott briós
Fonott briós

A hozzávalókat mérjük ki, a finomlisztet szitáljuk le. Az élesztőt morzsoljuk bele egy tálba amihez, kb:1 dl langyos tejet adok még, egy csipet kristálycukrot futtassuk fel. Dagas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Babka
Babka

A tésztához 1 dl tejet 1 tk cukorral meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, azután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk