- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 600 g csirkemell
- 500 g gomba
- só
- bors
- 100-200 ml csontlé (vagy víz)
- 1-2 kanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 1-2 kanál tej
- 1-2 kanál tejföl
◾️Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
◾️A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk a húshoz, majd addig pirítjuk míg el nem fő a leve.
◾️Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük csontlével (vagy borral). Én a főzővízbe tettem egy leveskockát.
◾️Liszttel, tejszínnel, valamint egy kevés tejjel és tejföllel habarást készítünk, és a húshoz adjuk.
Galuskával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk.
A csirkemellet félbevágjuk. A vastagabbik oldala felől éles, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk. Vékonyan felcsíkozzuk a megmosott parajt. Hozzákeverjük a ricottát, a reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemellet felkockáztam. Ízesítettem és pépesre turmixoltam. Alufóliába tekertem, mint egy szaloncukrot
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájaz megtisztitani, megmosni. A hagymát vékony karikákra, a szalonnát apró kockára vágni, a paprika magházát eltávolitani és felkarikázni. A szalonnát lepiritani, rátenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonya, osolím, amerikai fűszerek, posýpem kömény és pokvapkám olaj. Comb comb, posýpem a fűszer. Csirke és kömény. Kétszer tedd a fólia, és tedd a krumplit. Adok krumplit a co...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű