- 3 tojás
- 35 g 1:4 édesítő
- 50 g margarin vagy vaj
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 10 g sütőpor
- 450 g túró
- 200 ml tej
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- kb. 200 g magozott meggy
- 1 kávéskanál fahéj
◾️A tojásokat az édesítővel és a puha vajjal habosra keverjük.
◾️Hozzáadjuk a többi alapanyagot.
◾️Egy sütőpapíros tepsibe töltjük a masszát.
◾️A meggyet a fahéjjal összekeverjük és a tepsiben lévő masszára potyogtatjuk.
◾️180°- ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sós sütemények > Pogácsák > Hajtogatott tepertős pogácsa Hajtogatott tepertős pogácsa Hajtogatott tepertős pogácsa Beküldve: 2014.06.08. Kategóri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCseppek: golyókat formálunk belőle és fél órára a fagyasztóba tesszük A cukrot és a rámát kikeverjük majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. A masszát kettéválasztjuk egyik felébe ka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton félig felverem. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót, egy csepp ecetet, és magas fokozaton kemény habbá verem. A sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmás pite 50 dkg finomliszt 1 tojás 10 dkg porcukor 15 dkg margarin 8 dkg zsír 1 dl tej 2 dkg élesztő 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1-2 evőkanál tejföl töltelék: 1-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű