menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém ?


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 db közepes padlizsán
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 100 g majonéz
- 5 kanál olívaolaj
- fél citrom leve

Elkészítés:


◾️A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük.
◾️Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek.
◾️Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, s kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk.
◾️Villával összetörjük, átkavarjuk.
◾️Szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olíva olajat, közben kavarjuk.
◾️Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és jól összekavarjuk.
◾️Fogyaszthatjuk langyosan és hidegen is.


Padlizsánkrém ?

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tonhalkrém!
Tonhalkrém!

Mindent összekeverek, jó, ha érik picit

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes brokkolikrém  Mine coins - make money: htt
Majonézes brokkolikrém Mine coins - make money: htt

A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, fol...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Padlizsánkrém majonéz nélkül
Padlizsánkrém majonéz nélkül

A padlizsánokat megmossuk és a végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A félbevágott, nyers padlizsánok mindkét oldalát késsel 4-5 helyen megszurkáljuk. Ez után következik a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemájpástétom ( Házi )
Csirkemájpástétom ( Házi )

--a vaj 2/3 -át egy serpenyőben kisebb lángon felolvasztjuk ---a hagymát felszeleteljük,a vajon 5 percig sütjük ezután hozzáadjuk a tisztitott ,mosott lecsepegtetett májat ---fű...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk