menu

Családireceptkönyv.hu

Stroganoff csirkemell


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kb. 800 g csirkemell
- 300 g gomba
- só
- bors
- 2 teáskanál keményítő
- olaj
- 4 teáskanál mustár
- kb. 10 db közepes csemegeuborka
- 4 kanál tejföl

Elkészítés:


◾️A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
◾️Egy száraz serpenyőben vagy wokban addig pirítjuk még teljesen összezsugorodnak.
◾️A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és a keményítőt hozzáadva összekeverjük.
◾️Az uborkákat vékony csíkokra vágjuk.
◾️A csirkét hozzáadjuk a gombához, ha szükséges még sózzuk és borsozzuk majd az olajat hozzáadva picit pirítjuk a húst is.
◾️Ezután mehet hozzá a mustár is valamint kb. fél dl víz és az uborka.
◾️Kb. 30 percet pároljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejfölt és összerottyantjuk vele a húst.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretként petrezselymes rizst, párolt rizst készíthetünk hozzá.


Stroganoff csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Baconos csirkecomb
Baconos csirkecomb

A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Roma csirkepaprikás
Roma csirkepaprikás

A zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd megszórom a paprikával. Beleforgatom a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, megsózom, majd lefedem. A levét időnként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes csirkemellel rakott krumpli
Tejszínes csirkemellel rakott krumpli

A krumplit meghámozom, 3/4 centis szeletekre vágom, a hagymát és a paprikát félbevágom, a paprikát kimagozom, és mindkettőt félcentis szeletekre vágom. A csirkemellet szeletekre vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Sörös csirkés egytál FOTÓCSERE
Sörös csirkés egytál FOTÓCSERE

A húst nem túl apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és fölkarikázzuk. Egy magas falú tapadásmentes serpenyőben fölmelegítjük az olajat, beleszórjuk a vöröshagymát é...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk