menu

Családireceptkönyv.hu

Tzatziki ??


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 400 g görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db kígyóuborka
- 1 kis csokor menta
- 1 ek só
- ½ db citrom leve

Elkészítés:


◾️Az uborkát lereszeljük, besózzuk és egy fél órát egy szűrőben hagyjuk állni és lecsöpögni.
◾️A fél óra elteltével a maradék levét egy kanállal kinyomkodjuk majd hozzáadjuk a görög joghurtot, az átpasszírozott fokhagymát, a citrom levét és a felaprított mentát.
◾️Alaposan összekeverjük hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.

Tzatziki ??

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Petra
Brokkolisaláta feta sajttal
Brokkolisaláta feta sajttal

1. A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, és lobogó, sós vízben feltesszük főni. Mindössze pár percre van szüksége, mindenképpen vigyázni kell, hogy roppanós maradjon, ne főjön...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszpikos tojás
Aszpikos tojás

1. A zselatint a húslevesben elkészítjük 2. Közben a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle. Az üres tojáshéjakat keskenyebbik felükkel (ez l...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Réka
Waldorf saláta
Waldorf saláta

1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Káposzta saláta
Káposzta saláta

A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk