ariann Pinczés Omis Zitronenkuchen avagy Nagymama citromos sütije :)
350 gramm cukor
350 gramm liszt
350 gramm puha vaj
6db tojás
1 csomag vanilia cukor
3 teáskanál sütőpor
2 db citrom héja reszelve
Máz:
200 gramm porcukor es citromlé
A vajat a tojast a cukrot ki kell keverni. Egy masik tálba a lisztet a sütőport es a reszelt citromhejat kell összekeverni. Majd a ket kevereket összedolgozni. Sütőpapirral kibelelt tepsibe tenni es 180 fokon megsütni.
A máz a tetejére meleg allapotaban jo vastagon kerül rá. Jo etvagyat.
Elkészítjük az olajos piskótát. A tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A másik felével habosra keverjük egy tálban a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1/2 l langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, egy késhegynyi őrölt fahéjat, a reszelt citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat felfőzzük, majd a tűzről levéve 10 dkg vajat keverünk bele.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre és kétfelé veszem. Az egyik sárga citromos massza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű