1 kg sertéskaraj
7 gerezd fokhagyyma
1 paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
0,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál citromlé
friss zellerlevél
só, bors
olaj
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhagymagerezddel együtt pépesítjük. Belekeverjük a citromlevet, a vörösbort és a paprikát is. A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és leöntjük a paradicsomos turmixszal, a megmaradt fokhagymagerezdeket felvagdossuk és rászórjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük, de többször megforgatjuk közben, hogy jól átsüljön.
A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KözepesA zsemléket langyos vízben be kell áztatni. Közben a szalonnát, hagymát apróra vágom, a fokhagymát összetöröm. A darált hússal a fűszereket a hagymákat és a szalonnát, tojást, a ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA körmöket alaposan megtisztítottam és bárddal legalább három felé vágtam. Pörkölt alapot készítettem: 1-2 fej vöröshagymát, zsíron dinszteltem. Fűszereztem ízlés szerint papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós ,forró lobogó vízben kifőzzük,vízzel leöblítjük. Pici étolajat öntünk rá és összekeverjük. A vöröshagymát apróra daraboljuk,felmelegített olajon átfuttatjuk ,piros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű