menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd uborkasaláta


Írta:

Adag: 5 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 kg uborka
fél kg hagyma
3 dl víz
2 dl 10 %-os ecet
25 dkg eritrit
5 dkg só

Elkészítés:



Az alaposan megmosott uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. Fél napig állni hagyjuk. Ezután csírátlanított csavaros tetejű üvegekbe töltjük (nekem 5 ilyen üveg lett), a lével felöntjük. Lezárjuk a tetejét. Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Nem kell érni hagyni, azonnal fogyasztható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Hideg savanyúság lé
Hideg savanyúság lé

A hozzávalókat össze kell keverni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Dobálós savanyúság cseréphordóba
Dobálós savanyúság cseréphordóba

Minden zöldség folyamatosan belerakható. Hagyma apró egészbe,uborka,zöld paradicsom,karfiol rózsákra szedve,sárgarépa szeletelve,almapaprika.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás répa
Fokhagymás répa

A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk és néhány perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük. A fokhagymát megpucoljuk és szintén felkarikázzuk. A petrezselymet megmossuk, felaprí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Kovászos Uborka
Kovászos Uborka

Az uborkákat jól lemossuk és szivaccsal ledörzsöljük róluk a szúrós szőröket. Levágjuk a végüket majd négybe bevágdossuk de úgy hogy ne essen szét. A befőttes üveg aljára szórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk