2 kg uborka
fél kg hagyma
3 dl víz
2 dl 10 %-os ecet
25 dkg eritrit
5 dkg só
Az alaposan megmosott uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. Fél napig állni hagyjuk. Ezután csírátlanított csavaros tetejű üvegekbe töltjük (nekem 5 ilyen üveg lett), a lével felöntjük. Lezárjuk a tetejét. Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Nem kell érni hagyni, azonnal fogyasztható.
A hozzávalókat össze kell keverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldség folyamatosan belerakható. Hagyma apró egészbe,uborka,zöld paradicsom,karfiol rózsákra szedve,sárgarépa szeletelve,almapaprika.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk és néhány perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük. A fokhagymát megpucoljuk és szintén felkarikázzuk. A petrezselymet megmossuk, felaprí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat jól lemossuk és szivaccsal ledörzsöljük róluk a szúrós szőröket. Levágjuk a végüket majd négybe bevágdossuk de úgy hogy ne essen szét. A befőttes üveg aljára szórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű