1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
1 dl zsíros tejszín
3 dkg vaj
2 ek liszt
fél szál póréhagyma
15 dkg reszelt
sajt
só
bors
kenyérkockák
A pórét hosszában négy részre vágjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.
A vajat egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a liszttel, összekeverjük, zsemleszínűre pirítjuk. Az alaplevet kis adagokban öntjük rá, folyamatosan keverve, hogy ne maradjanak benne csomók. 5-10 percig főzzük.
A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal.
Ha táplálóbb ételre vágyunk zsemlekocka helyett süssünk hozzá egy kis Grissinit!
A meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel a hagymákat, paprikát apróra. A kókuszzsíros pirítsuk meg. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, majd a rákokat. Öntsük fel kis vízzel, fűszerezzük, főzzük pár percig. Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni. Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva a kockára vágott húst, a mustárt, a borsot, to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel. Belerakjuk a tisztított és aprított zöldségeket, a fűszereket, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. Ha felh...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű