menu

Családireceptkönyv.hu

Spanyol csirkecomb


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész csirkecomb
20 dkg szárazkolbász
1 fej vöröshagyma
40 dkg hámozott paradicsom
1 nagy piros kaliforniai paprika
20 dkg szemezett kukorica
1 dl száraz vörösbor
1 kis csokor petrezselyem

frissen őrölt bors
olívaolaj

Elkészítés:


Az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a felkockázott paprikát, ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vörösbort. Összeforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, elkeverjük benne a leszemezett kukoricát, a vágott petrezselymet. Hőálló cseréptálba helyezzük az alsó és felső részre szétvágott, besózott csirkecombokat és a felkarikázott kolbászt. Köré szedjük a paradicsomos keveréket. Alufóliával lefedjük a tálat, és 220 fokon 1 órán át sütjük, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Spanyol csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás csirkemell sonka
Gombás csirkemell sonka

Húsdarálón ledarálunk 4 gerezd fokhagymát és 70 dkg csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy kis üveg kb 15 dkg apró csiperkekonzervet lecsepegtetünk. A fokhagymás csirke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsa bourguignon
Kacsa bourguignon

A húsokat megmosom, az apró salottát megtisztítom, a fokhagymát tisztítás után felaprítom, a megtisztított zellert, fehérrépát, paszternákot és sárgarépát 2 cm-es darabokra aprítom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Majorannás mustáros csirkemáj
Majorannás mustáros csirkemáj

A száraz májat bekenjük a mustárral alaposan és ezután lisztbe mártjuk és megforgatjuk. A májat csak a szélén fogd meg vagy inkább csak csípd meg mert különben a mustár lejön róla....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel
Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel

A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk