1 fej jég-, vagy zöldsaláta
sózott szardellafilé (12-14 csík)
40 dkg csirkemell filé
15 dkg parmezán forgács (Grana Padano)
1 bögre szárított zsemlekocka
2 dl Caesar-öntet
A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, kicsit besózzuk, majd nagyon kevés zsiradékon, nagy hőfokon, serpenyőben megfuttatjuk. Hamar átsülnek, így csak arra kell figyelni, hogy folyamatos kevergetés mellett szép aranybarna kérget kapjanak a húsok.
A salátát csíkokra vágjuk, elrendezzük egy tálon – akár ki is adagolhatjuk –, rátesszük a csirkehúst, a szardella csíkokat, megszórjuk a sajtforgáccsal majd rácsurgatjuk a Caesar-öntetet.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a zsemlekockákkal.
A mártást külön is kínálhatjuk, és a salátát mindenki a saját ízlése szerint készítheti el.
Az öntet receptét a szószoknál találod meg.
A paradicsomokat vágjuk tetszőleges nagyságúra. A hagymát aprítsuk össze. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fém lábosban lassú tűzön felforraltam a tejet, majd lefedve langyosra hűtöttem. jó alaposan hozzákevertem a joghurtot, majd lefedve másnapig érintetlenül hagytam. 12 óra múlva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk és cikkekre vágjuk. 3 db lilahagymát felkarikázzuk, 1 db-ot pedig apró kockákra vágjuk. Elkészítjük az öntetet: a cukrot és az ecetet kevés...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEz az egyik legfinomabb saláta, mindenki nagy kedvence. Önálló körete lehet bármilyen sült húsnak, sajttekercseknek, vagy akár panírozott ételeknek is. Az ananász konzervet jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű