menu

Családireceptkönyv.hu

Lasagne


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált marha/ sertéshús
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 darab friss paradicsom
1 kicsi sűrített paradicsom konzerv
1 dl vörösbor (ha van)
1 kis zacsis zöldség (vagy friss zöldség kicsire vágva pl.: zeller, karalábé, répa, cukkini)
3 ek olaj
1 csapott tk só, fél kk bors, 1 ek petrezselyem, 1 kk bazsalikom
50 dkg lasagne tészta

A besamelmártáshoz:
fél liter tej
1 ek vaj
2 ek liszt
1 kk só, fél kk bors

A tetejére: 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Bolognai ragu:
Egy fazékban olajon megpirítjuk a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az 1 ek petrezselymet, összepirítjuk. Ezután bele zölségeket is, majd a kétféle paradicsom, fokhagyma, fűszerek, meg a bor. Kb. még 15-20 percig főzzük.

A besamelmártás:
A vajat egy kisebb fazékban megolvasztjuk, majd a lisztet habverővel hozzádolgozzuk. Ezután a tejet hozzáöntjük, és a szószt simára keverjük. Ezt jó gyors mozdulatokkal tegyük, hogy ne maradjanak csomók benne. Ezután 20 percig főzzük pici lángon, közben sózzuk, borsozzuk, kevergetjük.

Összepakolás:
Egy kivajazott, hőálló edény aljába kevés bolognai szószt terítünk, majd tészta, bolognai, besamel, és ismétlés: tészta, bolognai, besamel.
Az uccsó réteg besamel legyen, amit vastagon megszórunk reszelt sajttal. Ezután addig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, ameddig a sajt aranybarna nem lesz, kb. 30-35 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztát elvileg nem kell kifőzni előtte, de én javaslom, mert különben lehet kemény marad a cucc.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Töltött burgonyaladik bolognai módra
Töltött burgonyaladik bolognai módra

A burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót. Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai mód...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával
Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával

Egy edényben a kebab hozzávalóit jól összegyúrjuk, ízlés szerint ízesítjük sóval-borssal, majd kis kolbászkákat formázva belőle a bambusznyársakra húzzuk. Serpenyőben kevés olívao...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Ájult imám, azaz imam bayildi
Ájult imám, azaz imam bayildi

A padlizsánokat kettévágjuk, majd kevés olajban megpirítjuk, a belsejét kivájjuk és összetörjük. A hagymákat szeletekre vágjuk és az olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Hamis rizottó
Hamis rizottó

Lényegében rizses hús, csak nem megszokott módon több szafttal rendelkezik és paradicsomos alappal készül, ami határozottan nem rontja el. Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk