2 személyre:
2 gerezd fokhagyma
2 nagy paradicsom kockára vágva
1 nagy löttyintés olivaolaj
250 g olasz tészta (ha van, akkor penne)
3 g csípős paprika (a legjobb 1 egész macskapöcse)
2 szál petrezselyem picire vágva
60 g reszelt kemény sajt (a legjobb a pecorino, de jó a parmezán is)
só, víz
Tegyél a serpenyőbe egy nagy löttyintés olajat és bele a 2 fokhagymát félbe vágva. Piritsd 2 percig majd add hozzá a csipos paprikát picire vágva, 2 perc majd a kockára vágott 2 paradicsomot is. Lassú tűzön, fedő alatt főzni, időnként megkeverni.
Közben tegyél fel bő vizet, sózd meg, majd főzd meg a tésztát. Főzési idő: ami a zacsira van irva - 2 perc.
Vedd ki a paris serpenyőből a fokhagymát. Szűrd le a kész tésztát (ne öblitsd le hideg vizzel!) és öntsd hozzá a paradicsomszószhoz.
Gyorsan tedd bele a reszelt sajtot és a petrezselymet, kevergesd pontosan 2 percig.
Kész, mehet a tányérra :)!
Elkészítés ideje: Elkészítés: 45 perc, sütés: 30 perc Elkészítés: A szószhoz az apróra vágott hagymákat pirítsd meg kevés olívaolajon, majd tedd hozzá a paradicsomot. Sózd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassa...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesTHERMOMIX-ben készítve: -Tegyük a keverőedénybe a hagymákat és aprítsük 3mperc/ 5-ös fokozaton. - Adjunk hozzá 2 ek olajat és dinszteljük 3p/Varoma/1-es fokozaton. Tegyük át...
Elkészítési idő: 50perc pihentet Nehézség: Könnyű