A töltelék:
4 db tölteni való paprika
1 bögrényi 2/3-ig főtt barnarizs
1 db vöröshagyma
20 dkg (csiperke)gomba
2 evőkanálnyi olívaolaj
só, bors
2 cikk fokhagyma
A szósz:
1 nagyobb vöröshagyma
2 db nagyobb lebőrözött, felkockázott paradicsom
3 dl sűrített paradicsom
2 cikk zúzott fokhagyma
2 teáskanálnyi citromlé
só, bors
A töltelékhez a felkockázott hagymát olívaolajon sóval pároltam, amikor üveges lett, hozzáadtam a cikkekre vágott gombát, és addig kavargattam, amíg szép pirosra sült. Ekkor rátettem a zúzott fokhagymát és őröltem rá borsot, párszor még átkavartam és hagytam hűlni, majd elkevertem a rizzsel és beletöltöttem a kicsumázott paprikákba.
A szószhoz a hagymát felszeleteltem, olívaolajon sóval üvegesre pároltam, rátettem a felkockázott paradicsomot, a fűszereket és olyan jó szottyosra főztem.
A hagymás paradicsomragut átkanalaztam egy sütőedénybe, ráfektettem a paprikákat, leöntöttem a sűrített paradicsommal és 175 fokon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Legeslegelső lépésben - még előző nap - áztasd be a babot. 2. Második lépésben - még mindig előre dolgozva - tedd fel a csülköt főni. Épphogy gyöngyöző vízben, lassú tűzön főzd. E...
Elkészítési idő: 600 perc Nehézség: KözepesA rizst alaposan átmossuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, a fedőt levéve róla néha néha átkavarjuk, miközben hűl, hogy a rizsszemek ne tapadjanak egymáshoz. (El...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa babot előző este beáztatjuk -a sertéshúst felkockázzuk -egy lábosban vagy tüzálló edényben készitjük amit a sütőbe is betehetjük -a húst kevés zsiradékon megpiritjuk fehéredés...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű