menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztás harcsa


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta, 1 kg harcsafilé, 2 db kisebb vöröshagyma, 1 csokor finomra vágott kapor, 2 dl tejföl, 5 evőkanál liszt, köménymag ízlés szerint, 2 dl száraz fehérbor, olaj sütéshez, 1 evőkanál vaj.

Elkészítés:


A harcsafilét 6 szeletre vágjuk, paprikás lisztben megforgatjuk, majd olajon pirosra sütjük. A megtisztított hagymát karikára szeljük, kevés forró olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát. Köménymaggal ízesítjük, jól átforgatjuk, majd aláöntjük a bort és puhára pároljuk. A káposzta felét egy tűzálló tálba tesszük, rárakjuk a halszeleteket, és betakarjuk a megmaradt káposztával. Meglocsoljuk a tejföllel, forró sütőbe toljuk és jól átsütjük. A vajon megpárolt kaporral megöntözve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Sült pisztráng paprikás muzsdéjjal és puliszkával
Sült pisztráng paprikás muzsdéjjal és puliszkával

A pisztrángot kívül belül sózzuk és borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Grillserpenyőben vagy faszénen megsütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymatörőn át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SAJTOS ZÖLDSÉGES SÜLT PISZTRÁNG
SAJTOS ZÖLDSÉGES SÜLT PISZTRÁNG

A PISZTRÁNGOT BEFŰSZEREZZÜK ÉS BESÓZZUK ÉS KÉT ÓRÁN KERESZTÜL ÁLLNI HAGYJUK.. A HAGYMÁT A PAPRIKÁT A PARADICSOMOT MEGPUCOLJUK ÉS FELSZELETELJÜK... AZ OLAJAT BELEÖNTJÜK A TEPSIBE...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Lecsós pangasiuspaprikás
Lecsós pangasiuspaprikás

A halat kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és 1 db halészlékockával (összemorzsolva) elkeverjük. Állni hagyjuk kb. 1/2 órát. A hagymát, a paprikákat és a paradicsomot összevágjuk, és...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Busa zöldfűszeres tejföllel
Busa zöldfűszeres tejföllel

Alulra főtt krumpli. Csinálni kell tejfölből és friss fűszerekből és borból egy öntetet. A krumplira jön a beirdalt hal és a szalonnapörc amit előzőleg kisütöttünk. Erre rá az önte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk