40 dkg zöldborsó tisztán (lehet fagyasztott is), 25 dkg majonéz , 1 evőkanál porcukor (ízlés szerint), fél citrom leve, fél csomag petrezselyemzöld.
A zöldborsót enyhén sózott, forrásban lévő vízbe teszem. Kb. 10 perc alatt puhára főzöm, leszűröm, és kihűtöm.
A majonézt ízesítem a porcukorral, fél citrom levével, alaposan kikeverem. Ha kihűlt a borsó, összekeverem, hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet, és petrezselyemzöld levélkékkel díszítem. Jól behűtöm.
Mandulás aprófasírt Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük ....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyra reszelt sárgarépa, kukorica, vékonyra szeletelt hagyma összekeverve. Ráöntünk egy masszát, ami majonéz, tejföl, mustár, só, bors, szerecsendió keveréke. Édes változa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűRántott karfiol: A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam. Forró olajba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Möhren putzen, waschen und in der Maschine fein raspeln. Die (Blut)Orange sowie die beiden Zitronen auspressen, den Saft mit 2 EL Rapsöl oder einem anderen geschmacksneutral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű