menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db tojás
1 bögre cukor (2,5 dl)
1 cs vaniliás cukor
szűk fél bögre olaj
szűk fél bögre tej
másfél bögre liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
2 evőkanál kakaópor
tehetünk még bele pirított magvakat is vagy diót

Elkészítés:


A tojás fehérjét felverjük kemény habbá. A cukrot, vaniliás cukrot robotgéppel kikeverjük. A lisztet, sót és sütőport szintén kikeverjük. Majd a kikevert cukrot hozzáadjuk a lisztes keverékhez, ez után pedig a felvert tojás fehérjét óvatosan, hogy ne nagyon törjük össze hozzá keverjük ehhez a masszához.

Kivajazott kuglóf formába a tészta felét beleöntjük a másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és megkeverjük. Ezután ezt is a formába öntjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig, majd 180 fokon még 20 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A bögre mérete minden hozzávalónál 2,5 dl.

Bögrés kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Foszlós kalács
Foszlós kalács

A kalácstészta lágyabb ugyan, mint a kenyértészta, de nem sokkal, és semmi estre sem ragacsos. Az élesztővel sem kel túlságosan bőkezűen bánnunk, hiszen ha túlkelesztjük a tésztát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Kakaós kuglóf
Kakaós kuglóf

Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kalácsfészek főtt tojással
Kalácsfészek főtt tojással

A tejet langyosítsuk meg és adjunk hozzá egy mokkáskanálnyi édesítőszert, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ha az élesztő „felfutott”, akkor keverjük össze a lisztet, az édesítősz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Húsvéti kalács/Limara
Húsvéti kalács/Limara

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk