Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 kefir
őrölt bors
olaj
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk.
Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.
Az édesburgonyát megmossuk (nem kel megpucolni), nagyobb darabokra vágjuk és berakjuk a (180 fok, légkeverés) sütőben, addig sütjük míg meg nem puhulnak, villával ellenőrizzük (kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A galuskához a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd sós vízben kifőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük,mintha csak burgonyapürét készítenénk. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű