Hozzávalók:
1-8 db burgonya
2-5 l víz
csipetnyi só
ízlés szerint fűszerek
1-8 db hajléktalan
Az általunk megítélt egységnyi burgonyát (nem baj, ha használt is) dobjuk bele egy kevésbé lyukas fazékba, öntsünk alá egy egységnyi vizet, tegyünk bele néhány csipetnyi sót, majd tegyük ki a napra. Amikor a víz forrni kezd, beletehetjük a többi fűszert is. Ha a burgonyát puhának ítéljük meg, akkor vigyük be a fazekat a konyhába (vigyázzon, nehogy megsüsse a kezét) a megfőtt burgonyát szedjük ki óvatosan, majd hagyjuk, hogy a víz magától elhűljön. Ha ez megtörtént, akkor sűrű szűrőn öntsük át. A fent maradt diribdarabokat dobjuk ki, míg a langyos főtt burgonya levét kortyonként fogyasszuk el - két hét alatt.
Meglátja, hogy ez az ivólé csodákra képes. Ja, még valami: ez alatt a két hét alatt semmi mást nem szabad fogyasztani, másrészt a megfőtt burgonyát oda kell adni a hajléktalanoknak.
Kérdésként felmerülhet, hogy mi van akkor, ha a burgonya a napon nem fő meg? Bizony hallottam már ilyenről, de nem kell kétségbeesni, mert akkor legfeljebb nyersen kapják meg a burgonyát a hajléktalanok. És mi lesz a levével? Próbálják ki, hátha fővetlenül is kiváló fogyókúrás ital...
Jó étvágyat, vagyis jó gyomorkorgást!
A rizst 1 kanál olajon megdinszteljük, sózzuk, félkeményre főzzük. A csirkemellet egy kis fej vöröshagymával a két gerezd fokhagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA marhahúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a répaféléket karikára, a hagymát cikkelyekre. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a hússzeleteket és fehéredésig sütj...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA bacont felszeleteljük kisebb csíkokra, a zöldségeket rusztikus darabokra vágjuk. Az olajat a serpenyőbe tesszük a baconnel egy kicsit pirítjuk,majd hozzáadjuk a hagymát, a papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon üvegesre pirítjuk a hagymát.Beletesszük a darált húst kicsit pirítjuk majd felöntjük 2 dl vízzel majd kicsit főzzük.Mikor főtt el a vízből és a hús már majdnem kész hozzáadj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű