Barnarizslisztes kenyér
A napokban megosztottam a bagett, és lepénykenyér receptjét, de kérdeztétek, hogy utifűmagot el lehet-e hagyni. Mivel az utifű a sikért helyettesiti, ezért kellett keresni egy másik alternativát. Ebben a receptben xantánnal helyettisítettem, és egy tökéletes kenyeret kaptam. A liszt arányán változtatni kellett, mivel az utifű sok vizet felvesz. Nagyon finom lett, semmi mellékíze nincs!!
130 gr. barnarizsliszt
50 gr. cirokliszt
80 gr. tápiókakeményítő /vagy más keményítő/
1 tk. xantán
1 tojás
1 ev. kókuszzsir vagy sertés
1 tk. instant élesztő /vagy friss/
1 kk. cukor
1 tk. só
160 ml. langyos viz
Bedagasztottam, és egy hosszúkás kenyérformába tettem. Megkentem olajjal alul is és felül is, mert isteni izt ad neki.
Nagyon fontos, hogy sokáig süssük, hadd piruljon meg jól a teteje is és az alja is. Félidőben kivettem a formából, és úgy sütöttem. Én 200 fokon 50 percig sütöttem, de ez sütő függő.
Csak hidegen vágjátok fel.
De próbáljátok ki ebből a receptből a lepény kenyeret, mert nagyon finom. Zsemlének is finom lett, egy picit ellapult,
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk mint egy kelt tésztát . 30 percig pihentetjük. Majd kinyujtjuk , és lekenjük a tyúk zsírral , rászórjuk az ap...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KözepesReggelre lehet frissen is, lsd lenn! :) A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉlesztőt futtatni. Liszt,só, vaj dagasztani. Olajos tál,tészta,fólia.1 óra kelesztés. Átgyúrni, 12 fele osztani,gömbölyíteni. Pihi 10 perc.Formázni. Lekenni vízzel. Tepsi, papí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű