2 kg apró cékla, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál só.
A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós vízben feltesszük főni. Amint megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverünk, s ráöntjük a céklára.
1.A kukoricát megpucoljuk, és fedő alatt 20 percig puhára pároljuk. 2.Közben elkészítjük az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban simára keverjük először a citromlevet a mustárral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://salatagyar.hu/salataontet-receptek-otletek/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a lisztet,fehéredésig keverjük. A tűzről levesszük, majd a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük,visszarakjuk a tűzre és besűrít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a mustárral elkeverjük és nagyon vékony sugárban, folyamatos keverés mellett olajjal elkeverjük addig, amíg nem lesz az állaga olyan, hogy a fakanál keverésnek a n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű