menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás vér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 liter friss sertésvér, 1,5 kg hagyma, 3 evőkanál sertészsír, 2 csapott evőkanál szárított, majoranna, 2 teáskanál édes fűszerpaprika, só

Elkészítés:


A disznó bökésekor tálban felfogott vért hűvös, szellős helyiségbe félretesszük, hogy kihűljön és megalvadjon. A vöröshagymát durván felszeleteljük és a zsíron lassú tűzön aranybarnára dinszteljük. Az alvadt vért felszeleteljük, a szeleteket falatnyi kockákra vágjuk. (A tálban maradt vizet leöntjük, ez a vér víztartalma). A feldarabolt alvadt vért a megdinsztelt hagymára öntjük és lassú tűzön, 25-30 perc alatt készre pirítjuk. Az ételt fakanállal ne kavarjuk erőteljesen, inkább rázzuk a serpenyőt, így formás, egyenletesen pirult kockákat kapunk. Félidőben adjuk hozzá a majorannát meg a fűszerpaprikát és csak a végén sózzuk. Célunk, hogy a vér lágy, zselés állagú, ne pedig grízes legyen. Ezért fontos az alacsony hőfok és a viszonylag rövid készítési idő. Azonnal forrón tálaljuk, friss kenyeret és vegyes savanyúságot kínálunk hozzá.

Hagymás vér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar rakott zöldbab
rakott zöldbab

Elkészítés 1. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni. 2. Serpenyőben felhevítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal

Diómorzsa A diót száraz serpenyőben lepirítjuk. Miután kihűlt, daráljuk le, és adjuk hozzá az őrölt fahéjat és az eritritet. Öntsük át egy tálba, amiben meg tudjuk majd forgatni a...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apa
Tejbegríz
Tejbegríz

Tegyünk fel egy liter tejet forralni, közben a többi hozzávalót elő készíthetjük, kimérhetjük. Amikor felforrt húzzuk félre, vagy vegyük le a tűzről vagy főzőlapról. Kevergetés k...

Elkészítési idő: 10~15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk