1 db egész, konyhakész fiatal kacsa (1,7 kg), só, zsír a sütéshez, burgonya a körethez, egy kis víz a kacsa alá
Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát.
Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön.
Dörzsöljük be jól sóval.
Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát és öntsünk alá egy kis vizet.
Fedjük be és mehet is a sütőbe.
Pároljuk 0,5 órát fedő alatt, majd süssük 200 C-on kb. 0,5 - 0,75 órán keresztül fedő nélkül, renszeressen locsolgatva.
Ha megsült, pirosra sült, tálalható a körettel (most fött burgonya volt).
A sütés alatt elkészíthető a burgonya, vagy más köret is.
Elkészítés: A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt fűszerezzük. 2. Szeleteljük fel a hagymát, majd keverjük össze egy kevés tejföllel, tegyük félre és hagyjuk állni legalább 1 órát. 3. Szeleteljük fel a burgonyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítóval a rózsaborsokat felaprítjuk. Pici olajon megpároljuk a felaprított hagymát/zellert. Hozzáöntjük a joghurtot, a citromlét, a fokhagymát, a mustárt, a cukrot, a balzsamec...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb szeltekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és a krémsajtot is belekeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű