menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsapecsenye a la mami


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db egész, konyhakész fiatal kacsa (1,7 kg), só, zsír a sütéshez, burgonya a körethez, egy kis víz a kacsa alá

Elkészítés:


Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát.
Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön.
Dörzsöljük be jól sóval.
Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát és öntsünk alá egy kis vizet.
Fedjük be és mehet is a sütőbe.
Pároljuk 0,5 órát fedő alatt, majd süssük 200 C-on kb. 0,5 - 0,75 órán keresztül fedő nélkül, renszeressen locsolgatva.
Ha megsült, pirosra sült, tálalható a körettel (most fött burgonya volt).
A sütés alatt elkészíthető a burgonya, vagy más köret is.

Kacsapecsenye a la mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tiborné
HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE
HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE

Elkészítés: A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Rakott csirke burgonyával
Csirkecomb - Rakott csirke burgonyával

1. A tejfölt fűszerezzük. 2. Szeleteljük fel a hagymát, majd keverjük össze egy kevés tejföllel, tegyük félre és hagyjuk állni legalább 1 órát. 3. Szeleteljük fel a burgonyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Csirke rózsabors mártással
Csirke rózsabors mártással

Aprítóval a rózsaborsokat felaprítjuk. Pici olajon megpároljuk a felaprított hagymát/zellert. Hozzáöntjük a joghurtot, a citromlét, a fokhagymát, a mustárt, a cukrot, a balzsamec...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Krémsajtos fokhagymás rántott csirke
Krémsajtos fokhagymás rántott csirke

A húst nagyobb szeltekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és a krémsajtot is belekeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk