50 dkg reszelt cékla (nyers céklából), nagy alma, 1 uborka, 1 dl joghurt, 1 evőkanál reszelt torma vagy méz.
Az almát és az uborkát durvára reszeljük, és a finomabbra reszelt céklához keverjük. A joghurtot csípősre vagy édeskésre ízesítjük, és az alapanyagokhoz keverjük.
Céklasaláták (reszelt cékla) készítésekor érdemes megpróbálkozni még a következő anyagok hozzáadásával: káposztafélék – savanyú káposzta és alma – hagymafélék apróra vágva – reszelt zöldségek – ananász és uborka fűszernövények – mogyoró, dió, mazsola stb.
x
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajban átsütjük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikákat csíkokra vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk, picit hagyjuk állni és kinyomkodjuk a levét. A retket megmossuk és felszeleteljük, hozzáadjuk. A joghurtba keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, a cukrot és az ecetet alaposan elkevertem. Hozzáadtam a hagymát és ezzel is alaposan elkevertem, hogy a hagymakockák darabjaira essenek szét, hogy mindenhol ott legyenek...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Nehéz