Hozzávalók kb. 80 dkg káposztasalátához:
50 dkg finomra gyalult fehérkáposzta
20 dkg finomra gyalult sárgarépa
1 közepes fej fehér vagy vöröshagyma apró kockára vágva
2 dl majonéz
2 evőkanál napraforgó vagy olivolaj
2 evőkanál fehér borecet. vagy sima 10%-os
3-4 evőkanál cukor
Az olajat, a cukrot és az ecetet alaposan elkevertem. Hozzáadtam a hagymát és ezzel is alaposan elkevertem, hogy a hagymakockák darabjaira essenek szét, hogy mindenhol ott legyenek a salátában, de ne fajsúlyos legyen az íze, egy-egy falatnál.
Hozzáadtam a gyalult zöldségeket és a majonézt és alaposan elkevertem. Minimum 2 órát érdemes hűteni, félnapig még jobb.
A tofut a fölösleges viztől leitatom, majd kockára szeletelem. Beleteszem egy lezárható dobozba, rálocsolom a szójaszószt, rászórom a szezámmagot, ráteszem a dobozra a tetejét és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozzá, mint citromlé. A ler...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott céklát lereszeljük, összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, citromlével, olajjal. Alaposan átforgatjuk, és 1/2 órán át állni hagyjuk. Tálalás előtt k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA saláta hozzávalókat felkockázzuk. A sárgarépát,krumplit.almát megfőzzük és,amikor kihűlt,hozzá keverjük a többi hozzávalót is A tejfölt,majonézt,mustárt apránként adjuk hozzá.Fo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű