4 db kicsontozott csirkemell, 4 gerezd felaprított fokhagyma, 1 doboz bébispenót, 4 nagy szelet kemény sajt, vagy mozarella, 2 tojás, 1,5 csésze Update1 liszt, 1,5 csésze Mester morzsa, 1 csésze marináló szósz, olívaolaj, só, bors ízlés szerint
1. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon fonnyaszd kb. 20 másodpercig a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a megmosott spenótot, sózd és borsozd meg. Kb. egy perc alatt kész, vedd le a tűzről és tedd félre.
2. A megmosott csirkemelleket vágd úgy félbe, hogy ki tudd teríteni, mint egy pillangót, vagyis az egyik oldalon maradjon egyben.
3. Minden hús egyik oldalára tedd az elkészített spenót 1-1 negyedét, majd a felszeletelt sajtot. Tekerd fel a húsokat.
4. A hústekercseket panírozd be a megszokott módon (liszt-tojás-morzsa), majd egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajban süsd aranybarnára a rajta lévő panírt. Folyamatosan forgasd a húsokat, hogy minden oldaluk megsüljön.
5. A kész húsokat tedd egy tűzálló tálba, önts alájuk 1 csésze marináló szószt és told be a forró, 180 fokos sütőbe 12-15 percre.
Tipp:
Mielőtt szeletelnéd, várj 5 percet, hogy kicsit kihűljön. Tálald mellé a marináló szószos levét is!
Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal. A masszához a tojást a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat elkeverjük a mustárral, sózzők, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát. Ebbe a pácba forgatjuk a melleket, majd egy jól zárható dobozba a hűtőbe tesszük legalább 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁllati zsíron vagy kókuszolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a szintén apró kockákra vágott házi szalonnát, dinszteld meg, majd belerakhatod a kockára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNyissuk szét a pulykamellet szép nagy szeletté. A közepére tegyünk egy szép nagy kimagozott aszalt szilvát, majd tekerjük össze és tűzzük össze hústűvel. Itassuk le konyhai papír...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes