menu

Családireceptkönyv.hu

Tekert sajtos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 1 mokkáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál tej

Töltelék:
12,5 dkg vaj, só , 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is a fele), pirospaprika, őrölt kömény, harissza (elhagyható, de aki szereti a csípőset annak ajánlom), vagy bármiféle csípős fűszer

Elkészítés:


A tésztát összeállítom és három cipóba osztom. 1 órára hidegre teszem. Mindegyiket téglalap alapúra nyújtom. Elkészítem a tölteléket: kikeverem a vajat a reszelt sajttal, sóval. Egy harmadához piros paprikát keverek, a másik harmadához őrölt köményt, a maradékhoz meg valami csípős fűszert. A lapokat a masszákkal megkenem, felcsavarom, mint a beiglit és pár órára alufóliába csomagolva a hűtőbe teszem, hogy megkeményedjenek. A rudakat éles késsel vékonyan (kb. 3-4 mm) felszeletelem, tojássárgával megkenem és forró sütőbe megsütöm.

Tekert sajtos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
gyors túrós pogácsa, Szaffi
gyors túrós pogácsa, Szaffi

A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk kb. 1cm vastagságúra és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 foko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne az élesztőt, majd a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, végül a tejföllel összedolgozzuk. Letakarva 1 órát pihentetjük. 2 nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes sajtos rúd
A tökéletes sajtos rúd

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tés...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos rudak sertészsírral ki próbálni !
Sajtos rudak sertészsírral ki próbálni !

A lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk