25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 1 mokkáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál tej
Töltelék:
12,5 dkg vaj, só , 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is a fele), pirospaprika, őrölt kömény, harissza (elhagyható, de aki szereti a csípőset annak ajánlom), vagy bármiféle csípős fűszer
A tésztát összeállítom és három cipóba osztom. 1 órára hidegre teszem. Mindegyiket téglalap alapúra nyújtom. Elkészítem a tölteléket: kikeverem a vajat a reszelt sajttal, sóval. Egy harmadához piros paprikát keverek, a másik harmadához őrölt köményt, a maradékhoz meg valami csípős fűszert. A lapokat a masszákkal megkenem, felcsavarom, mint a beiglit és pár órára alufóliába csomagolva a hűtőbe teszem, hogy megkeményedjenek. A rudakat éles késsel vékonyan (kb. 3-4 mm) felszeletelem, tojássárgával megkenem és forró sütőbe megsütöm.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk kb. 1cm vastagságúra és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne az élesztőt, majd a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, végül a tejföllel összedolgozzuk. Letakarva 1 órát pihentetjük. 2 nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tés...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű