Hozzávalók:
50 dkg csirke- vagy sertésmáj
10 dkg füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanálnyi olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 nagy fej vöröshagyma
1 fél csokor friss petrezselyem
1 csapott evőkanálnyi majoránna
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg, darabold apró részekre, majd tedd félre. A szalonnát és a hagymát is kockázd fel, majd egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már szép üveges, mehet rá a szalonna, majd ha az zsírjára pirult, hozzáadhatod a májat is. Fűszerezd a borssal és a majoránnával, majd főzd készre a májat. Ha már közeledik a megfelelő állapothoz, add hozzá az apróra tépkedett petrezselymet és reszeld hozzá a fokhagymát.
Keverj rajta még párat, majd öntsd hozzá a tejszínt, párszor még forgasd át, és vedd le a tűzről.
Egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet, és ízlés szerint sózd is meg. Ha mindezzel kész vagy, már csak be kell tenned a hűtőbe, várni egy kicsit, amíg elnyeri végső formáját, és fogyaszthatod is.
A csirkemelleket hosszabb csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük hozzá a pácot: összekeverjük az olívaolajat a lereszelt fokhagymával és a ró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy zöldsalátát, paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzádod a csirkemellet, összekevered, és leöntöd olívaolajból és almaecetből, egy teáskanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra. Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű