6 tojás
3 ek. liszt
3/4 csésze tej
fél tk. sütőpor
só, bors
220 g bacon
1 csészényi felaprított hagyma
2 csészényi felkockázott sütőtök
3/4 csésze morzsolt fetasajt
3 maréknyi friss rukkola
fagyasztott pitetészta / leveles tészta
A bacont pirítsd meg egy serpenyőben, szűrőkanállal szedd ki és tedd félre, majd ugyanebben a serpenyőben a hagymát párold puhára. A sütőtököt csak kockázd fel.
Eközben egy nagy tálban verd fel a tojásokat. Add hozzá a lisztet, a tejet, a sütőport, a sót, a borsot. Keverd össze alaposan.
A megsült bacont, a megpárolt hagymát és a sütőtököt keverd a tojásos mixhez.
Keverd bele a rukkolát és a fetát is.
A fagyasztott pitetésztával bélelj ki egy formát, és 10 percig süsd elő 200 fokon.
Töltsd a tölteléket a pitébe, és tedd vissza 175 fokos sütőbe 45 percre. Jó étvágyat!
A tej felét meglangyosítjuk, és a cukrot feloldjuk benne. Az élesztőt belemorzsoljuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a liszt egynegyedét beledolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát megmossuk, megpucoljuk, a külső leveleitől megszabadítjuk. A torzsáját kivágjuk, ezután vékony, kb. ujjnyi vastagságúra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat öntünk, és ráte...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hagymát karikára vágjuk, a szalonnákat felkockázzuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe tesszük a szalonnákat, és kiolvasztjuk őket. Hozzáadjuk a karikár...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA lencsét átválogatjuk, és beáztatjuk 1-2 órára. (Ha elfelejtettük beáztatni a lencsét, vagy nincs rá időnk, áztatás nélkül is elkészíthető az étel, picit tovább kell főzni.) A pu...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű