--1 nagy fej édes káposzta ( kb.2 kg )
--50 vagy 75 dkg darált hús
--1 nagy fej hagyma
--40 dkg tejföl +2 dl főzőtejszín
--20 dkg rizs
--olaj
--só
--bors
--őrölt kömény
--pirospaprika
A káposztát megmossuk, megpucoljuk, a külső leveleitől megszabadítjuk. A torzsáját kivágjuk, ezután vékony, kb. ujjnyi vastagságúra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat öntünk, és rátesszük a káposztát.
- Egy kicsit megpirítjuk, teszünk rá sót, borsot, őrölt borsot - 10 percig pároljuk.
-Míg a káposzta párolódik, pici zsiradékon pirítjuk az összevágott hagymát.
- Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a húst, azt is megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt, pirospaprikát teszünk hozzá.
Kimérünk egy félliteres pohárba rizst, a húshoz keverjük, öntünk rá 3 deci vizet, és lefedjük. 5 percig főzzük, de nagyon oda kell figyelni, mert könnyen odaég, a vizet gyorsan felszívja a rizs.
--Mikor kész, elővesszük a tepsit, először a káposztából teszünk egy réteget, erre jön a húsos rizs, , és most rakjuk rá a maradék káposztát. A tejfölt kis edénybe öntjük, rakhatunk bele egy kis sót, . Ezt egyenletesen a rakott káposztára öntjük.
A 45 percig sütjük 200 fokon. Jó étvágyat!
A lisztet, a tojássárgáját, a cukrot és a sót a robotgép keverőtáljába tesszük. Belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Dagasztólapáttal ruganyos tésztát gyúrunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felszeljük nagyobb darabokra(hogy később ki lehessen emelni), a kolbászt felkarikázzuk, majd nagyon lassú tűzön kisütjük a zsírt belőle.Ezután kiszedjük,majd a zsíron a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes0,5 kg céklát apró kockákra vágunk, és kiolajozott tepsiben 40 percig sütjük közepes hőfokon. Rizst párolunk fokhagymával, reszelt friss gyömbérrel. Csirkemellet vékonyra szeletelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst összekockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a savanyú káposztát lecsöpögtetjük (a vecsésit én soha nem mosom le, véteknek tartom, de ez ízlés kérdése) és odakészítünk egy kancsó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű