fél kg sertés lapocka
1 kg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
zsír
víz
fűszerek: só, bors, őrölt és egész kömény, babérlevél, őrölt paprika, egész fekete bors
A húst összekockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a savanyú káposztát lecsöpögtetjük (a vecsésit én soha nem mosom le, véteknek tartom, de ez ízlés kérdése) és odakészítünk egy kancsó vizet a közelbe.
A felforrósított zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rázúzzuk a fokhagymát, megszórjuk egész köménnyel és pár percig pirítjuk az egészet.
Félrehúzzuk a lábost, a hagymát megszórjuk kb. 2 ek. őrölt paprikával, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet is és felöntjük egy kevés vízzel.
Felforraljuk majd rádobjuk a húst és annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje az egészet. Fedő alatt félpuhára főzzük a húst, ha szükséges, menet közben többször pótoljuk a vizet.
Ha már majdnem megfőtt a lapocka, hozzákeverjük a káposztát és fedő alatt, időnként alaposan átforgatva fél óra alatt készre főzzük.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/49-szekelykaposzta-paleo-palanett.html
A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket készítsd el először. A hagymát kevés olajon dinszteld meg, add hozzá a fagyasztott zöldségeket kiolvasztás nélkül és a póréhagymát is. Sózd, borsozd és kevergetve páro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze keverjük a hozzávalókat.Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, beleöntjük a masszát.Rá rakjuk a feltétet,sajtot.10 perc alatt,lassú tűzön meg sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHagymát zsíron megdinszteljük. Pirospaprikát rá és beletesszük a babot, a kockára vágott húst, vizet, sót és reszelt fokhagymát. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor beletessz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes