menu

Családireceptkönyv.hu

Tarja savanyúkáposztaágyon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 50 dkg savanyú káposzta
2 fej hagyma
több gerezd fokhagyma
kb 1 kg tarja szelet

Elkészítés:


Egy közepes tepsit vékonyan kikentem sertészsírral, majd rászórtam a savanyú káposztát (ha túl savanyú, átmoshatjuk, ha nem elég fűszeres, azt pótolhatjuk). Rászeleteltem a hagymát, a több gerezd fokhagymát, majd ráfektettem a sóval, borssal fűszerezett tarja szeleteket (lehet őket "sűrűn" rakni, mert úgyis összesülnek) a finnyásaknak, mint pl a fiam, használhatunk karajt is, ezek tetejére azonban tenyünk egy kis húsos szalonnát, hogy ne száradjon ki. A tepsit fóliával lefedve 150 fokos sütőbe tettem bő egy órára, majd a a fóliát levéve bő fél órát sütöttem 200 fokon.

Tarja savanyúkáposztaágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges pite kapros csirkegombóccal
Zöldséges pite kapros csirkegombóccal

A tölteléket készítsd el először. A hagymát kevés olajon dinszteld meg, add hozzá a fagyasztott zöldségeket kiolvasztás nélkül és a póréhagymát is. Sózd, borsozd és kevergetve páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás csülökből
Babgulyás csülökből

A húst megmossuk, kicsontozzuk és felkockázzuk. A sonkát is felkockázzuk és kevés zsiradékon pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát, fonnyasz...

Elkészítési idő: 115 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Tojásos csirkemáj
Tojásos csirkemáj

A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyob...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsos lepény leveles tésztából
Húsos lepény leveles tésztából

A csirkemellet felkockázom, fűszerezem, vegeta, bors, majoranna, fokhagymakrém, elkezdem sütni. A leveles tésztát méretre vágom a sütőedénybe, villával megböködöm, kikenem olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk