Hozzávalók
8 zsemle,
2 dl tej,
2 dkg vaj,
20 dkg reszelt sajt,
8 tojás,
só.
Elkészítés
A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljanak. Ezután a zsemléket egy vajjal kikent sütőlemezre tesszük, belsejüket megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyikbe egy-egy tojást ütünk. A fehérjerészét gyengén megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a fehérje megkocsonyásodik.
A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk. A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot fel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük, és félre...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizst alaposan átmossuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, a fedőt levéve róla néha néha átkavarjuk, miközben hűl, hogy a rizsszemek ne tapadjanak egymáshoz. (Előző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű