1 édesburgonya
1 csomag virsli
2 tojás
tejföl
reszelt sajt
fűszerek
A burgonyát megpucoltam és karikákra vágtam, majd vízben előfőztem. A tojást szintén megfőztem (forrásban levő vízben 10 percig, tudjátok). Ezután nincs más hátra, mint összerakni: egy sor édesburgonya (pici só és bors), egy sor tojás, egy sor sonka, egy adag tejföl. Ugyanez még egyszer, majd a tetejére édesburgonya és egy kis reszelt sajt. Az egész a sütőben kb. 30 perc alatt összesül, és nagyon finom ebéd lesz.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Keverd össze a hozzávalókat és formázz belőle kis gombócokat, amelyeket egyesével lapíts el a sütőpapíron....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát. Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is hagyom kiolvadni a halat és a gombámat. Aki frissen készíti a gombát, csupán annyit tegyen, hogy fedő alatt 15-20 perc alatt párolja meg a felszeletelt gombát, pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 fej apróra vágott vöröshagymával a malachúsból pörköltet készítünk, félretesszük. A húsos szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, félretesszük. 1 nagy fej vöröshagymát fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű