1 csésze teljes kiőrlésű liszt, 1 csésze fehér liszt, 1 csésze teljes búza darálva, 1 és fél csésze kukoricadara, 4 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 csésze olaj, 1/2 csésze lenmag darálva, 2 közepes sárgarépa finomra lereszelve, 1 ek. szárított menta vagy 1 csokor nagyon apróra vágva, 1 ek. petrezselyem vagy 1 csokor nagyon apróra vágott, víz-amennyit felvesz
1. Daráld le a lenmagot - én kávédarálót szoktam használni a magok őrléséhez. Keverd össze másfél csésze vízzel és hagyd állni 5 percig. (Ez a keverék egyébként tökéletes tojáshelyettesítő, csak mondom! ;))
2. Keverd össze egy tálban habverővel a száraz összetevőket, majd keverd hozzá a sárgarépát és a zöldeket (menta és petrezselyem).
3. Az olajjal és a megduzzadt lenmaggal gyúrd össze az egészet egy lágy tésztává, majd tedd egy órára hűtőbe!
4. Lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra és darabold.
5. 150 fokon süsd 40 percig, míg kemény és aranybarna színű lesz. Én az utolsó 10 percben egy fakanállal kitámasztom a sütő ajtaját és így szárítom ki.
* Használj vicces sütikiszúrót, pl. csont vagy cica formájút.
Az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a kukoricadarát, vizet és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, az elején néha megkavargatjuk, a végefelé sűr...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Mosd meg az almákat, vágd ki a magházukat (hámozni nem szükséges). Aprítsd kis darabokra. 2. Egy nagy méretű, széles szájú üvegtartályba, vagy egy 3 literes fazékba szórd bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1- Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. 2. A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. 3. Formá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű