3 dl tej, 4 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 4 ek cukor, 1 mk só, 2 ek kakaó.
+ 1 db tojás a lekenéshez.
1 dl tejben 1 tk cukorral felfuttatom az élesztőt.
A többi hozzávalót tálba teszem a kakaó kivételével, hozzáöntöm az élesztőt és hólyagos tésztát dagasztok. Ekkor ketté veszem a tésztát és az egyikbe belekeverem a kakaót, majd letakarva 1 órát kelesztem.
Három rudat sodrok belőle ( 2 fehér és 1 kakaós, ami vastagabb lesz), és összefonom.
Megkenem a tetejét felvert tojással.
Előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük.
Ez a méltán népszerű csemege látványos és finom péksütemény az ünnepi asztalra. A gömböcök külsején sütéskor finoman megpirul a fahéjas cukor, belül pedig aszalt szilva rejtőzik....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindent a kenyérsűtő gépbe tettem, majd dagasztó programon indítottam el a gépet. 2. A program lefutása után kivettem a tésztát és négyfelé vágtam. 3. Mindegyik darabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. duplájára kelesztjük. 4 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk,majd megkenjük olvasztott vajjal,megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis lábasba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjü amíg a méz felforr. Összekeverjük és hozzáadjuk a vajat, amit hagyunk teljesen elolvadni. Egy tálban összekev...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű