50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, kb. 2,5 dl tej, 8 dkg vaj, v. margarin, 2 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, 1 mk só
kenéshez: tojássárgája
1. Mindent a kenyérsűtő gépbe tettem, majd dagasztó programon indítottam el a gépet.
2. A program lefutása után kivettem a tésztát és négyfelé vágtam.
3. Mindegyik darabot hosszúra kisodortam, majd 4-es fonással összeállítottam.
4. Sütőformába tettem és hagytam kelni kb. 45 percet.
5. Utána hideg sütőbe tettem be és bekapcsoltam a sütőt 160 fokra (nem légkeveréses), így sütöttem kb. 50 percig.
6. A sütési idő lejárta előtt kivettem és pici tejjel elkevert tojássárgájával kentem meg.
Kefir, tej, cukor, élesztő, liszt összekeverni, 30 perc kelés. Tojás, tojásfehérje, cukor, vanjliáscukor, só össze, végén a vaj össze. A kefirest össze keverni a tojásossal, hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: Nehéz8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 tojássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzát...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam p...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes