A tésztához: 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 1 evőkanál kristálycukor, 80 dkg búzaliszt, 1 csapott evőkanál só, 2 dl étolaj.
A töltelékhez: 6 bő evőkanál tejföl, 2 db fokhagyma, 2 db hagyma - lila, 30 dkg gépsonka, 1 dob morzsolt kukorica, 30 dkg sajt.
A tetejére: 2 csapott evőkanál tejföl, 1 db tojássárgája, 1 csapott evőkanál szezámmag.
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra)
Megfelezzük a tésztát, és mind a két tésztával egyformán járunk el.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tejfölt össze keverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel, megkenjük a tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra vágott sonkát, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot.
Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét az összekevert tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot szórunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Összeállítottam a két tésztát. Először a világosat, majd a kakaósat. Az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, az élesztős keveréket, a joghurtot, az olajat, a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott éle...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA bögre egy normál 3 dl bögre fontos az arány azért jó recept mert az 5 bögre liszt ez lehet vegyesen is de a sok rozslisztből keveredése egy kicsit tömött lesz a kenyér ha vegyese...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű