60 dkg liszt + amennyit felvesz a tészta
1,5 dl langyos tej
1,5 dl joghurt
1 dl olaj
4 dkg friss élesztő
2 kávéskanál sütőpor
1 tojás
1,5-2 evőkanál cukor
2 csapott teáskanál só
feketehagyma-mag (Nigella)
a kenéshez: 1 tojás
A tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, az élesztős keveréket, a joghurtot, az olajat, a tojást, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk. 12 egyenlő részre osztjuk, ujjnyi vastag csíkokra sodorjuk. Mindegyiket félbehajtjuk, a két végét ellentétes irányban megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 1/2 órát kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük. Megszórjuk hagymamaggal, és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
A pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát 1. A csirkemellet konyhai pap...
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Alacsony lángon, vajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát, petrezselymet. Ezután egy tálba keverjük össze a hagymás alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, tejben, barnacukorral. 5-6 perc elteltével beleszórjuk a fele lisztet, a tojást, a vaníliakivonatot, a sót és a vajat, majd dagasztani ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű