ozzávalók:
1,5 kg cseresznye
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
1,0 db citrom leve
6,0 db nagy bodzavirág
Az érett cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk és pürésítjük. A gyümölcsmasszát a Koronás Befőzőcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét, és rövid ideig állni hagyjuk. Közben a bodzavirágokat jól kirázzuk, a leesett virágokat összeszedjük, és beletesszük az előkészített üvegekbe. A gyümölcsmasszát felforraljuk, majd közepes lángon 8-10 percig kevergetve főzzük. Azonnal az üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
A Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAmikor a görögdinnye piros húsát elfogyasztottuk, a dinnye héját kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, ezután krumplihámozóval lehántjuk a sötétzöld héját. A kapott csíkokat felaprítjuk, kb...
Elkészítési idő: 2 óra+ hámozás Nehézség: KönnyűElőször a cukorszirupot készítem el. Ehhez a vizet a cukorral, valamint a hosszában felhasított, majd felaprított vaníliarúddal felteszem főni. Miután felforrt, még további 5-10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzedjünk az ibolyából fél liternyit, lehetőleg teljesen kinyílt virágot, minél tisztább helyről és minél sötétebb szirommal. Dobozban szállítsuk, ne zacskóban hogy minél kevésbé tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű