menu

Családireceptkönyv.hu

entás meggylekvár recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
3 kg meggy
1 kg befőzőcukor
1 csokor menta

Elkészítés:


Elkészítése:

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, kézzel összenyomkodjuk.

Hozzáadjuk a befőzőcukrot.

Állandó keverés mellett forraljuk.

Hozzáadjuk a mentacsokrot.

Amikor jó besűrűsödik a lekvár, kivesszük belőle a mentát.

Megmosott üvegekbe öntjük, hagyjuk kihűlni. Másnap lezárjuk az üvegeket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMA
BIRSALMA

. A birsalmát megmossuk, ha van rajta bolyhos rész, azt ledörgöljük. Nem kell meghámozni. Kis kockákra vágjuk (magházat, hibás részeket eltávolítjuk). 2. A következő lépésnél el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Birslekvár
Birslekvár

Meghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres chiliszósz (csirkéhez,halhoz)
Gyömbéres chiliszósz (csirkéhez,halhoz)

Az összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt! A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas almalekvársütőtökkel
Fahéjas almalekvársütőtökkel

A tököt megsütjük,az almát lereszeljük vagy daráljuk héjával együtt. összefőzzük ,ha szükséges 10% cukrot teszünk hozzá. Ismét felforraljuk ,üvegekbe tesszük és száraz dunsztban h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk