menu

Családireceptkönyv.hu

Oszét sajtos pirog


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

két pohárnyi liszt
250 ml kefir
50 gramm vaj
7 gramm száraz élesztő
fél teáskanálnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:

20 dkg túró (helyette használhatunk sűrített tejet is)
30 dkg zöldségzöldje (ízlés szerint lehet: petrezselyemzöldje, kapor, sóska, céklalevél stb.)
10 dkg tejföl
50 gramm vaj

Elkészítés:


1. Először a tésztáját készítjük el. A száraz élesztőt fél pohár kefirben feloldjuk. A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba öntjük, majd hozzáöntjük a kefir maradékát, az élesztős kefirt és a megolvasztott vajat. Alaposan átgyúrva puha tésztát kell kapjunk, amit egy konyharuhával lefedve meleg helyen hagyunk állni másfél, két órán át. A tésztának dupla méretűre kell dagadnia.
. Amíg a tészta megdagad, elkészítjük a tölteléket. A zöldségzöldjét alaposan mossuk meg, szárítsuk le és vágjuk fel apróra. A friss sajtot morzsoljuk szét (kézzel, vagy kanállal) Amennyiben szuluguni sajtot vettünk, reszeljük azt le durva reszelőn. Adjuk hozzá a zöldségzöldjét és keverjük össze. A kapott keveréket tegyük bele a tejfölbe, majd alaposan keverjük össze. A tölteléket akkor sózzuk, borsozzuk, mielőtt beletesszük a tésztába
3. Amikor a tészta megdagadt, liszttel megszórjuk a gyúródeszkát, majd ezen formázunk egy-másfél centiméter vastagságú lepényekéket kezünkkel. A közepébe helyezzük a tölteléket.
4. A széleinél fogva összezárjuk úgy, hogy a töltelék a közepén maradjon. Ezután az illesztésnél kissé megcsipkedjük.
5. Kézzel úgy egyengetjük el a pirogot, hogy egy lapos, körformájú, lepényszerű formát kapjunk.
6. A közepét szurkáljuk meg, hogy a pára szabadon eltávozhasson a sütéskor.
7. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd süssük a pirogokat 10-20 percig. Amikor megsült, kenjük be őket vajjal. Kész!
Ez az étel úgy melegen, mind hidegen is fogyasztható. Így is, úgy is nagyon finom!

Trükkök, tippek, praktikák:


Az oszét sajtos-túrós pirog amellett, hogy fenségesen finom, elegendő kalóriát tartalmaz. A finom, ropogós héja és a szaftos töltelék valóban nagyszerűen néz ki. Egyszerűen csodás pirog!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
230.Teljes kiőrlésű kenyér
230.Teljes kiőrlésű kenyér

A sikér azért kell bele, hogy lazává varázsolja a tésztát fehér liszt használata nélkül, így ez esetben nem ajánlom az elhagyását. Belemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szlovák sörös kenyér
Szlovák sörös kenyér

A kovászhoz előző este összekeverjük a hozzávalókat, majd szobahőmérsékleten 12-16 órán át állni hagyjuk. Másnap a kenyér összes hozzávalóját alaposan kidagasztjuk. 2 órán át lefed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Zsúrkenyér
Zsúrkenyér

1. A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. 2. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. 3. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bagett dagasztás nélküli tésztából
Bagett dagasztás nélküli tésztából

Keverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk