Hozzávalók:
egy hőáőálló üvegtál,
jó sok krumpli,
só, bors,
egy kevés csirke alaplé,
450 gramm tejföl,
½ csésze olvasztott vaj,
½ csésze apróra vágott hagyma,
reszelt sajt.
Elkészítés: a megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredjen el a krumpli között. Szórjuk meg a reszelt sajttal, majd tegyük a sütőbe.
Addig hagyjuk, míg jól megpirul a sajt is, , vagyis kb. 45 percig.
A csirkemell szeleteket sózd meg, majd forgasd meg lisztben, tojásban végül pedig összetört kukoricapehelyben. Az édesburgonyát hámozd meg, vágd hasábokra, majd tedd fel főni an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit megpároljuk, majd hőálló edénybe tesszük. Fűszerezzük. A vajat felolvasztjuk és 1 e.k. update lisztet simára keverünk benne, felöntjük 1dl tejszínnel és 1dl tejjel, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Másnap a fokhagymával kevés sóval ujjnyival több vízzel, mint ami ellepi puhára főzzük. A szalonnát apró kockára vágva kiolvasztjuk, zsírján megpirít...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű