1 db cukkini,
120 g parmezán,
50 g zsemlemorzsa,
1 db tojás,
5 g só,
4 szál kapor,
30-40 g vaj.
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit szeleteljük fel 1 cm vastagságú karikákra, sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percet, amíg levet ereszt. A lét majd öntsük le róla. A tojást sózzuk meg és verjük fel egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a reszelt parmezánt a zsemlemorzsával és az apróra vágott zöld kapor felével. Mártsuk a cukkinikarikákat tojásba, majd a zsemlemorzsába, tegyük vajjal kikent tepsibe. 190 fokos sütőben süssük 20 percet, majd szedjük ki a megsült cukkinikarikákat egy tányérra és szórjuk meg a megmaradt, apróra vágott kaporral. Jó étvágyat
Ma egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel receptjét hoztuk el nektek, sütőben sült cukkinikarikák parmezán sajtos bundában. Ez az étel nagyon ízletes, könnyű és egészséges, a parmezán sajt sütés közben megolvad és elképesztően ropogóssá válik a cukkini.
Hámozd meg és reszeld le a cukkiniket. Amennyi vizet csak lehet, csöpögtess le a cukkiniről. Ha minden víz kijött a cukkiniből, keverd össze tojással, sóval, fűszerekkel és két ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy fazékba az olívaolajat, a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a gyömbért. Főzzük őket közepes hőfokon addig, míg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá az édesburgonyát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: 1. Először a szószt készítem el: Egy wokban felhevített kanálnyi ghíben üvegesre pirítom a feldarabolt hagymát, közben hozzáadom a felaprított fokhagymát és gyömbért...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyát, puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a grízt, a tojást, egy csipet sóval ízesítjük. A tésztából egy pohár segítség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű